Следвайте Гласове в ТелеграмОперацията на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) срещу

...
Следвайте Гласове в ТелеграмОперацията на Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) срещу
Коментари Харесай

Ройтерс: Израел няма стратегия за излизане от Газа, едва ли ще успее да унищожи напълно Хамас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Операцията на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) против терористите от Хамас  " няма да има аналог в своята свирепост и няма да бъде като това, което Израел направи в линията Газа преди години ", написа " Ройтерс ".

В същото време Израел няма явен проект за деяние след привършване на интервенцията, твърди организацията, като се базира на западни и " районни " чиновници (очевидно от Близкия изток). " Ройтерс " не разкрива източниците си.

Стратегията на Израел за близкото бъдеще е унищожаването на инфраструктурата на линията Газа (дори с цената на огромни жертви измежду цивилни), изтласквайки локалните поданици до границата с Египет и унищожавайки подземната тунелна мрежа на Хамас.

Ройтерс отбелязва, че израелските управляващи надали ще съумеят да унищожат изцяло Хамас, както се заканват, а могат единствено да отслабят доста групата.

Американски източник твърди, че във Вашингтон има " по-малко оптимизъм ". Според него по-вероятен сюжет е Израел да убие или залови колкото може повече членове на Хамас, да взриви тунели и ракетни работилници, а по-късно - когато израелските загуби се усилят - да стартира да търси метод да разгласи победа и да напусне линията Газа.

В същото време, написа " Ройтерс ", израелските държавни чиновници споделят пред организацията, че нямат ясна визия каква ще бъде линията Газа след края на военната интервенция. Източник във Вашингтон означи, че някои от помощниците на американския президент Джо Байдън са загрижени, че Израел няма тактика за излизане.

Според източник на организацията по време на пътуванията до Близкия изток държавният секретар Антъни Блинкен и министърът на защитата Лойд Остин са подчертали нуждата Израел да се концентрира върху следвоенния проект.

Според " Ройтерс " израелските чиновници от службите за сигурност са загрижени за неналичието на ясни проекти. " Израел няма дефинитивно решение за Газа. Стратегията му е да хвърли хиляди бомби, да унищожи всичко и да влезе, само че тогава какво? Те нямат тактика за излизане ", споделя един от източниците на организацията от службите за сигурност.

Според " Ройтерс ", предлагането на Вашингтон е Палестинската администрация, отпред с Махмуд Абас (на снимката), която в този момент управлява Западния бряг, в бъдеще да поеме ръководството и на линията Газа. Хамас на процедура владее Газа от 2007 година В същото време " Ройтерс " акцентира, че има големи подозрения дали Палестинската администрация ще може да ръководи тази територия.

Освен това, написа " Ройтерс ", има опасения, че при положение на израелско настъпление в линията Газа, ливанската " Хизбула " или непосредствено Иран " ще отвори нови фронтове в поддръжка на Хамас. Иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолаян към този момент заприказва за " вероятни превантивни ограничения " против Израел.

Другият голям проблем, който може да възникне, съгласно Ройтерс, се крие в това, че нашествието в Газа ще докара до всеобщо изселване на бежанци, които по-късно вечно ще останат в страните, които ги одобряват.

Египетският президент Абдел Фатах ал Сиси към този момент съобщи, че " милиони египтяни " ще стартират да стачкуват против приемането на бежанци, че преместването на хората от Газа на Синайския полуостров, граничещ със бранша, ще го трансформира в база за бъдещи офанзиви против Израел.

Инфо: epicenter.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР